Interijer uljare
Interijer uljare
Pećnica za prženje bundevinih koštica
Interijer trgovine ulja
Punilica ulja

tradicionalna proizvodnja od 1936. godine

88. godina obiteljske
tradicije

Višedesetljetna tradicija u pravilu je najpouzdanija podrvrda vrhunske kvalitete. Jer ono što je vrhunsko u neprekidnom nizu, uvijek na tržištu pronađe put do krajnog korisnika. Da je u tome uistinu tako, najbolje potvrđuje naše iskustvo.

Eksterijer uljare i parking

Fokus na
kvaliteti
usluge
i proizvoda

Uljara svoja vrata prvi put otvara sada već davne 1936. godine u sklopu žitnog mlina. Pogon mlina i uljare 1955. godine seli na današnju, svima dobro poznatu lokaciju, u središte Vidovca na adresi Trg sv. Vida 8. Kada 1980. godine s radom prestaje žitni mlin, svi kapaciteti podređuju se uslužnoj preradi bučinih koštica. U više od 85. godina obiteljske tradicije, kroz četri generacije obitelji Županić, jednako uspješno posluje u veleprodaji i maloprodaji bučinog ulja te proizvodnom i otkupom bučinih koštica.

Ljubazno osoblje Uljare Županić s vama će podijeliti sva znanja vezana uz proizvodnju, održavanje i berbu koštica, ali vas i upoznati sa samom tehnologijom obrade koštica koja uključuje nekoliko faza: branje, sušenje sjemenki, odvajanje primjesa i ljuski, usitnjavanje, kondicioniranje, odnosno dodavanje vode, prženje te u konačnici prešanje.Višedesetljetna tradicija u pravilu je najpouzdanija podrvrda vrhunske kvalitete. Jer ono što je vrhunsko u neprekidnom nizu, uvijek na tržištu pronađe put do krajnog korisnika. Da je u tome uistinu tako, najbolje potvrđuje naše iskustvo.

Mlin za mljevenje bundevinih košticaPrešanje bundevinih koštica

Dugogodišnjim ulaganjem u mehanizaciju i infrastrukturu, pogon uljare uređen je u cjelinu koja odgovara svim zakonama i pravilnicima o proizvodnji prehrambenih proizvoda. O kvaliteti našeg ulja između ostalog svjedoče brojne zlatne medalje i priznanja s raznih izložbi i natjecanja.